15 Şubat 2013 Cuma

Ampute Atlet Oscar Pistorius Koşar Adım Kodese!

Oscar Pistorius - Reeva Steenkamp
Ünlü olimpik ampute atlet Oscar Pistorius(26), Güney Afrikalı model sevgilisi Reeva Steenkamp(30)'ı Pretoria'daki evinde ateş edip öldürdüğü haberi var. Pistorius, bu sabah mahkemeye çıkacak ve olay biraz daha aydınlanmış olacak.

Pistorius'un açıklamalarına göre gece geç saatte eve gelen sevgilisini hırsız sanıyor ve ikisi kafasına, ikisi vücuduna kendi silahıyla dört kurşun sıkıyor. Açıklamalara göre, gece eve gelen sevgilisinin amacı sevgililer günü sürprizi yapmakmış.

Pistorius hakkında daha önce de şiddet şikayetleri bulunuyor. Engelli insanların ne kadar başarılı olurlarsa olsunlar, ne kadar yaşama sevinçleri olursa olsun buna benzer olaylar yaşama ihtimalleri çok fazla gibi gözüküyor.

Güney Afrika suç oranı en yüksek ülkelerden biriyken, çoğu insan hırsızlara yönelik evlerinde silah bulunduruyor.

Pistorius bir çok engelli insana ilham kaynağı olmuştu. Tıpkı Lance Armstrong gibi. Pistorius engeli, Armstorng da kanseri yenenler için idoldü ama son 2 yılda yaşanan olaylar, böyle zor bir hayat mücadelesinde psikolojik kontrolün ne kadar güç olduğunu gözler önüne serdi.

Johannesburg doğumlu sporcu, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'ne açtığı davayı kazanıp normal olimpiyatlarda yarışan ilk ampute sporcu olmuştu. Artık Pistorius'un pistlere dönmesi zor gözüküyor.

Oscar Pistorius
Kaynaklar:

http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-21455453
http://www.guardian.co.uk/sport/2013/feb/14/oscar-pistorius-girlfriend-shot-dead
http://tr.wikipedia.org/wiki/Oscar_Pistorius

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder