10 Temmuz 2014 Perşembe

Amatöroğlu Amatör Konser Dinleyicisinden: Brad Mehldau ve Mark Guiliana

8 Temmuz Salı akşamı çıktık yola, gittik Haliç Kongre Merkezi'ne. Bir de ne görelim. Tabi ki her yer o bıyıklı adamın posterleriyle dolu. Neyse, bu iç gıcıklamaları bırakıp konsere dönelim. Öncelikle Haliç Kongre Merkezi'nin manzarası süper ve fuaye alanı oldukça hoş. Mekanın akustiği de fena değildi.

İKSV Caz'da, Brad Mehldau konserine görünce heyecandan duramadım. Kafamdan tek geçen "gitmem lazım, gitmem lazım, gitmem lazım" sözleriydi. Mehldau,  Mehliana projesi için İstanbul'a geliyormuş. Yanında da davulcu Mark Guiliana vardı. Kendisini tanımıyordum ama Google'ı biraz karıştırınca Dhafer Youssef ile çaldığını öğrendim. Bu sefer içimden "işte bu!" dedim. Neyse, biletleri aldık ettik. Bilet fiyatları bizim popüler rock konserlerine göre oldukça uygundu. 60-39 TL. Konser salonu neredeyse doluydu. Balkonlar boştu diyebiliriz. Konser başlamadan önce mucizevi bir olay yaşandı. Bir beyefendi ve hanımefendi yanımıza gelip, erken çıkacaklarını ve insanlara rahatsızlık vermek istemediklerini söyleyip, B bloktaki biletlerini bizimkilerle değiştirip, değiştiremeyeceklerini sordular (bizimkiler F blokta). Edilen onlarca teşekkürden sonra önlerdeki yerimize geçtik.

Mehldau ve Guiliana'nın çaldıklarıyla ilgili bir şey yazacağımı düşünüyorsanız, pek beklemeyin. Çünkü müzikten anladığım söylenemez. Sadece müziğin iyisini dinlediğimi düşünüyorum. He tabi bir kaç laf edeyim yine de. Guilliana bagetlerine acayip hakimdi ve yorulmak bilmiyordu. Adam cidden çok iyiydi. Brad Mehldau'ya ise söyleyecek söz yok. Adam beynini kaç parçaya bölüyor bilemiyorum. Brad Mehldau genelde akustik piyano çalar ama buradaki setup'ı daha çok elektronikti. Tabi ki akustik Steinway'ini de getirmiş. 29 albümü bulunan Mehldau'nun, Mehliana duo projesinden çıkan albümünün ismi ise, Taming the Dragon. Daha fazla anlatamıyorum. Tek kelimeydi mükemmeldi. İKSV Caz Festivali yine süper isimleri getirmiş. Hugh Laurie'ye gidemediğime hâlâ çok üzgünüm. Bu arada, konserde dinleyiciler arasında Elif Çağlar Muslu ve Ferit Odman'ı da görmek hoş oldu. Şuana kadar gittiğim en iyi üç konserden biriydi de diyebilirim.

-Sarp Maden, Alp Ersönmez, Volkan Öktem konseri,
-Mando Diao konseri,
-Brad Mehldau, Mark Gulliana konseri,
-BONUS: Metallica konseri.




Döktürürlerken.
Haliç Kongre Merkezi'nin manzarası böyle bir şey.
Biletlerimiz.
Tamin The Drahon albüm kapağı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder